Esztétikai fogászat

Manapság már nem lehetünk elégedettek csak azzal, hogy egészségesek a fogaink. Annak esztétikája része megjelenésünknek, így az életünk szinte minden területére kihat (önértékelés-önbecsülés, karrier…stb).
Az esztétikai fogászati kezelés első és legfontosabb lépése a szájhigiénia részét képező fogkő eltávolítás. Ez azért is kiemelten fontos, mert a fogkő ínygyulladást, hosszabb távon súlyos fogágy betegséget okoz, ami végső soron a fog elvesztéséhez vezet.
Az ételekben és italokban található pigment anyagok a fog zománc szerkezetének prizmái közé jutva elszínezik, megsötétítik a fogazatot.
Gyakorlatilag ezen elszíneződéseknek egy polírozó készülék segítségével történő eltávolítása jelenti az esztétikai beavatkozásunk második lépését. Ezzel állítjuk vissza a fogazat eredeti, világos színét.

Amennyiben igény van rá, hogy még világosabb színt érjünk el, következhet a harmadik lépés a fogfehérítés.
Rendelőnkben egy izraeli fogfehérítő rendszert (www.meodental.com) használunk, aminek lényege: a fogfehérítő hatóanyagon kívül egy holttengeri só kivonatot is beviszünk a fogzománcba, ezzel erőteljesen csökkentjük az utólagosan fellépő érzékenységet.
További igény esetén Fogékszer felhelyezésére is van lehetőség.

Módosítás: (2011. október 28. péntek, 09:27)